Om "hundejordemoderen"

Mange tanker løber gennem hovedet på en, når man overvejer at tage hvalpe på sin tæve for første gang. De fleste spørgsmål kan besvares af ens opdrætter. F.eks. 'hvilke sundhedsundersøgelser skal hunden gennemgå eller hvilken hanhund skal man vælge?'

 

Men min erfaring siger mig, at det kan være svært, men ofte ønsket, at hente ekstern hjælp omkring selve fødslen. Man kan læse sig til meget, men at "stå i det selv”, er ofte noget ganske andet. Langt de fleste hundefødsler forløber heldigvis uproblematisk for både tæve og hvalpe. Men ca. hver 20. hundefødsel ender med kejsersnit.

 

Meget kan gå galt, hvis man ikke erkender farersignalerne og omgående reagerer på dem. Via min mangeårige erfaring har jeg opnået en forståelse, kendskab og kompetance som hjælper mig til at tage mange af problemerne i opløbet og erkende, hvornår der er brug for professionel hjælp, altså en dyrlæge. Det er altid op til tæveejeren at afgøre om man ønsker at følge mine råd. 'Hunde-Jordemoderen' er ingen beskyttet titel og indebærer ingen officiel uddannelse. Jeg kan derfor heller ikke påtage mig noget sundhedsfagligt ansvar, kun give mine råd og vejledning.

v/Bettine Thorup

Hunde-Jordemoderen